Rubint Réka már tinédzserként is szorgoskodott a konyhában

Már tinédzserként is gyakran főzőcskézett, a kedvenc étele pedig meglepő módon a csülkös pacal – derült ki Rubint Rékáról a Konyhafőnök VIP legújabb szezonjához kapcsolódóan.

Rubint Réka már tinédzserként is szorgoskodott a konyhában

Nagy örömmel fogadta el az RTL Klub meghívását Rubint Réka, miután a csatorna felkérte, hogy legyen a Konyhafőnök VIP egyik versenyzője, ahol további hazai hírességek oldalán ragadja meg a fakanalat annak érdekében, hogy bemutassa főzőtudását.

Schobert Norbi feleségeként, háromgyermekes édesanyaként, illetve az egészséges életmód egyik legnagyobb hazai prófétájaként Rékáról ugyanis kevesen tudják, de egyáltalán nem okoz neki gondot, ha oda kell állnia a tűzhely mellé és elkészítenie egy finom fogást.

A konyhában kifejezetten magabiztos, amit leginkább annak köszönhet, hogy a jászságban nevelkedett, mezőgazdász családból érkezett lányként nemcsak a kertben és az állatok körüli munkálatokból vette ki a részét, hanem tinédzserként már a konyhában is feltalálta magát.

Családja imádja a főztjét

A csatorna sajtótájékoztatóján kiderült, hogy bár Réka soha nem kérkedett a főzőtudásával, ugyanakkor családja, így Schobert Norbi és három gyermeke (Lara, Norbika és Zalán) imádják a főztjét, sőt a főzés nagyon fontos a számára.

Olyannyira, hogy a fitneszgurunak rendkívül lényeges: az asztalra kerülő ételt lehetőleg saját maga készítse el, hiszen ez ugyanolyan fontos az egészséges életmód eléréséhez, mint például a rendszeres testmozgás.

Réka nem szégyelli, hogy már tinédzserként gyakran szorgoskodott a konyhában, a Femcafe.hu-nak adott interjúban pedig felidézte gyermekkorát, sőt a kedvenc ételéről is beszélt, amivel biztosan sokakat megdöbbent majd.

„A csülkös pacal a kedvenc ételem.”

Mint Réka az interjúban fogalmazott:

"A csülkös pacal a kedvenc ételem. A velőt, halikrát, a belsőségeket, a szívet és a zúzát is imádom. Egy ízig-vérig jász lány vagyok. Kamaszként már csirkét kopasztottam, vadat nyúztam apukámmal. Van egy nálam hét évvel idősebb bátyám, aki bár eredeti végzettsége szerint tanár, nemrégiben elvégzett egy szakácsiskolát, annyira szeret főzni. Mi ezt otthonról hozzuk. Számtalanszor volt olyan, hogy kamaszkorunkban kimentünk az udvarra, én összeszedtem a veteményesből a zöldségeket, ő megfogta a tyúkot, levágtuk és délutánra már ott rotyogott a bográcsban. Egy mezőgazdász családban minden gyereknek van feladata, nekünk ez volt a normális, és nagyon élveztük. Remélem, hogy ennek a tudásnak hasznát veszem majd a műsorban" – jelentette ki a nosztalgikus emlékek felidézése közben Réka, aki még manapság is imád a szabad levegőn, bográcsban főzőcskézni, ha marad rá ideje a hétvégéken.

A sütés számára is kihívás lesz

Azt természetesen a Schobert család háziasszonya is elismerte, hogy vannak hiányosságai a konyhában, ennek megfelelően a sütés neki is óriási kihívást okoz majd. Ezen a területen ugyanis nem túl magabiztos, az interjúban pedig azt is elmondta, hogy miért.

"Nem vagyok édesszájú, ezért sosem izgatott különösebben, hogy desszerteket készítsek. Mi húsevő család vagyunk, ha étterembe megyünk, akkor sem jellemző, hogy a főfogás után még megkívánunk valami komolyabb édességet. Mivel itt nincsenek olyan nagy tapasztalataim, érhet majd meglepetés. Nem beszélve arról, hogy évtizedek óta nem használunk fehér lisztet és finomított cukort. Azonban nem aggódok, izgalmas kihívás lesz, és nagyon örülök, hogy idén össze tudtuk egyeztetni, hogy szerepelhessek ebben a fantasztikus műsorban" – mondta lelkesen Réka.